Printr-o decizie recentă, în evaluarea unui caz complex referitor la distribuirea de către presă a unor informații personale, prin raportare la drepturile individuale și libertatea de exprimare, Curtea de Apel Craiova a subliniat că, în exercitarea libertății de exprimare, jurnaliștii trebuie să acționeze cu bună-credință, oferind informații precise și credibile, cu necesitatea respectării dreptului la imagine al persoanelor, în special în situații sensibile.
Curtea a analizat dacă difuzarea unor ştiri cuprinzând parţial imagini neblurate ale unei persoane este legitimată de interesul public. De asemenea, a verificat dacă ingerinţa în dreptul la liberă exprimare al societății de presă (prin eventuala interzicere de publicare a acestor imagini) păstrează un just echilibru între imperativele apărării drepturilor individuale aflate în conflict, între mijloacele folosite şi scopul urmărit. Instanța a dat câștig de cauză dreptului la imagine.
Curtea a constatat că distribuirea unor imagini neblurate, care ar fi putut identifica persoana în cauză, a reprezentat o încălcare a drepturilor acesteia și a adus un prejudiciu moral semnificativ.
Decizia finală a fost în favoarea protejării dreptului la imagine și a compensării prejudiciului moral suferit, subliniind că această intervenție în libertatea de exprimare a fost justificată pentru restabilirea unui echilibru necesar între interesele concurente implicate, fiind așadar confirmat faptul că distribuirea de către presă a datelor cu caracter personal poate fi considerată o faptă ilicită chiar și atunci cand datele respective apartin unei persoane suspectate de o faptă ilicită și pot reprezenta informații de interes public.