Podcast – Making a contribution

Filip & Company law firm announces the launching of the “Making a contribution” podcast – a place of dialogue between people with initiatives and projects focused on sustainable development.

“We believe that we create the future together and that what is important is both the values that we start from and that materialise in our choices, in how we imagine that future, as well as the understanding that such future will be the present for generations that are not sitting at the creation table right now. By this series of podcasts, we will put the light on people and projects that made it their purpose to have a positive sustainable impact on our society, whether by creating or revigorating a community, by education and development, environmental or civic actions”, says Cristina Filip, managing partner at Filip & Company.

The podcast episodes will be launched monthly, on the first Friday of each month. You can subscribe and listen to the podcast on any plaftform of your choice, including Spotify.

Filip & Company is determined to reach the Net Zero target by 2024 and is the Romanian law firm that joined the Legal Sustainability Alliance (www.legalsustainabilityalliance.com), an association of law firms that work together to take action in relation to climate change, by reduing its carbon imprint and adapting durable practices to protect the environment.

Episodes

Construind Comunități: Designul de Participare cu Alexandra Ștef

🎙️ Noua ediție a podcastului Making a Contribution este aici!

În această lună, colega noastră Roxana Roșca a discutat despre designul de participare cu Alexandra Ștef de la Community Works. Alexandra aduce o perspectivă bogată în ceea ce privește activarea comunităților și construirea parteneriatelor durabile într-o varietate de contexte.

🌍 Ce înseamnă comunitate pentru Alexandra? Cum poate participarea să devină un motor pentru schimbare și colaborare autentică? Cum arată procesul de design de participare?

În timpul discuției, Alexandra ne oferă o privire profundă despre ce înseamnă importanța culturii participative și inovării civice în construirea unui viitor comun. Pe lângă conversația captivantă, am avut ocazia să aflăm despre diverse ONG-uri și inițiative care schimbă lumea prin implicarea activă a cetățenilor. Printre acestea se număra Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), Fundația Comunitară București, Urboteca, Transition Towns, Cooperativa de Energie, Cercuri climatice online, Collective Constitutional AI.

Ascultă acest episod special cu Alexandra Ștef pentru a afla cum poți contribui și cum participarea activă poate transforma lumea din jurul tău!🔊✨

Sustenabilitate și dezvoltare organizațională

Dacă este vineri, este timpul pentru o nouă ediție a podcastului Making a contribution. Invitata noastră de astăzi este Roxana Mitu, Senior Consultant & People Growth Coordinator la Trend Consult.Colega noastră Andreea Piștea a vorbit cu Roxana despre sustenabilitate și despre importanța dezvoltării continue a echipelor cu care ne desfășurăm activitatea zilnică. Trainingurile le dezvoltă competențele și calificările, încurajează inovația și adaptabilitatea, influențează satisfacția angajaților și angajamentul acestora față de organizații.

Cum reciclăm eficient? Sfaturi practice

Making a contribution revine cu o nouă ediție. De această dată, colega noastră Elisa Cristea le-a intervievat pe Cristiana Voiculescu și Maria Drăgulescu, fondatoarele Reciclon.

Reciclon este un start-up românesc ce încurajează integrarea sustenabilității în viața de zi cu zi a oamenilor prin intermediul unei platformei care se adaptează la comportamentul individual cotidian. Compania facilitează procesul de colectare și transport al deșeurilor menajere, transformându-l într-unul accesibil și prietenos pentru toată lumea.

Mai multe despre cum ne poate ajuta Reciclon să fim mai prietenosi cu mediul aflați din discuția următoare.

Marea curățenie din 17 septembrie

Fiecare gest de bine, fiecare acțiune proactivă schimbă comunitatea, societatea, țara în care locuim.

Astăzi în cadrul podcastului nostru Making a contribution colega noastră Mihaela Ipsas a aflat mai multe de la Anamaria Hâncu despre acțiunea Let’s Do It, Romania! din 17 septembrie.

Și anul acesta mii de voluntari din întreaga țară își unesc forțele pentru a face curațenie în toată România, într-o singura zi. Acțiunea are loc concomitent în alte 191 de țări din lume.

Reciclarea uleiului uzat

Aruncarea la chiuvetă sau la coșul de gunoi a uleiului alimentar uzat are efecte extrem de negative atât asupra sănătății noastre, cât și pentru mediul înconjurător.

În cadrul ediției de astăzi a podcastului Making a contribution, colegul nostru George Trantea a vorbit cu Dumitru Chisăliţă, expert în energie și președintele Asociației Energia inteligentă, despre ce putem face pentru a recicla corespunzător uleiul uzat.

Despre investiții sustenabile

În cadrul ediției de astăzi a podcastului nostru Making a contribution, colegul nostru Adrian Cristea îl are invitat pe Adrian Codirlașu, un profesionist cu peste 20 de ani de experiență în sistemul financiar. Am vorbit despre principiile generale ale investițiilor făcute în mod sustenabil pe termen lung, ce reprezintă ESG și cum poate fi implementat în portofoliul unui investitor de retail.

Cum putem să avem orașe curate și mai puțin poluate

Într-o perioadă în care poluarea, încălzirea globală și vremea extremă devin teme predominante ale dezbaterilor, Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution, ne-a vorbit despre proiectele de mediu pe care le-a realizat de-a lungul timpului, dar și despre beneficiile transportului alternativ, mai ales într-un oraș sufocat de trafic.

The importance of greener arbitration

According to a recently conducted case study, as many as 20,000 trees would need to be planted to offset the total carbon emissions resulting from just one medium-large scale international arbitration.

We are pleased to share a new episode in our Making a contribution podcast series, in which we look at the importance of greener arbitration.

In this episode, Niamh Leinwather, Secretary-General of VIAC, and our colleague Irina Suatean focus on the ways in which arbitration practitioners can act to minimise their carbon footprint.

O discutie despre sustenabilitate cu Adriana Trocea (WWF Romania)

World Wide Fund for Nature este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează de peste 60 de ani proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Este prezentă și în România, de peste 15 ani. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. An de an duc la capăt zeci de proiecte și inițiative cu scopul de a informa și mai ales de a lupta pentru protejarea pădurilor, a râurilor naturale și conservarea speciilor emblematice din fauna țării.

Adriana Trocea este brand managerul organizației și este invitata noastră de astăzi. Adriana este jurnalist la bază, drumul a purtat-o și prin publicitate, însă de 9 ani este expert în comunicarea subiectelor de mediu. Vom discuta despre protejarea mediului sălbatic din România, ce putem face pentru a încetini problemele climatice și multe alte subiecte de interes din zona sustenabilității.

Despre sustenabilitate cu Dragoș Tuță

Săptămâna trecută, mai exact pe 27 octombrie, am sărbătorit Ziua sustenabilității în România.

Așa că l-am invitat în ediția de astăzi a podcastului Making a contribution pe Dragoș Tuţă, fondator al Ambasadei Sustenabilităţii în România, să ne vorbească despre sustenabilitatea companiilor și a cetățenilor, în contextul pandemiei. Am aflat de la Dragoș cum au comunicat companiile, dacă a fost sau nu diminuat conceptul de food waste, cum se vede colectarea selectivă la nivel național, dar și care sunt direcțiile de viitor pe partea politicilor sustenabile de țară.

Schimbarea esențială în educație cu Simona Baciu

Pedagogia secolului XXI impune o schimbare radicală a abordării educației. Profesorul este provocat să devină un lider cu o strategie bine definită, bazată pe compasiune, reziliență și motivație, care înțelege importanța adaptării cunoștințelor și aptitudinilor sale la tehnologia aflată în continuă dezvoltare. Simona Baciu este fondatoarea Transylvania College și autoarea cărții Profesorul din Tine, cu o carieră recunoscută la nivel național și internațional.

În ediția de astăzi a podcastului Making a contribution, Simona ne vorbește despre schimbarea radicală necesară în abordarea educației.

Despre case solare cu Claudiu Butacu

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, 68% din populația lumii ar urma să trăiască în zone urbane până în 2050. Așadar, devine extrem de important să dezvoltăm orașe smart, cu impact cât mai redus asupra mediului înconjurător. Casele sustenabile pot fi o soluție ecologică și accesibilă.

🎙️ În ediția din această lună a podcastului nostru colega noastră Georgeta Gavriloiu a aflat mai multe despre ce înseamnă o casă sustenabilă de la Claudiu Butacu, unul dintre marii inventatori ai României și co-fondatorul proiectului EFdeN.

Cum putem recicla deseurile umede

Tara noastra genereaza cantitati foarte mari de deseuri: de alimente si din gradinarit, deseuri din constructii si demolari, deseuri miniere, deseuri industriale, namol, televizoare vechi, masini vechi, baterii, pungi de plastic, hartie, deseuri sanitare, haine vechi si mobila veche… si lista poate continua. Cantitatea de deseuri pe care o generam este strans legata de tiparele noastre de consum si de productie. Numarul foarte mare de produse care intra pe piata reprezinta o alta provocare.

Dar putem sa imbunatatim toate lucrurile acestea. In editia de astazi vom vorbi despre cum putem recicla deseurile umede, iar invitata noastra Delia Duican, director executiv la Asociatia Compostului in Romania, ne va povesti mai multe despre cum sta tara noastra la acest capitol.

Despre puterea incredibilă a lui împreună - Anamaria Hâncu

🎙️ Este prima zi de vineri a unei noi luni, așadar este timpul pentru o nouă ediție a podcastului nostru Making a contribution dedicat temelor legate de sustenabilitate.🎧 În ediția din această lună, colegul nostru Ioan Dumitrașcu a aflat mai multe de la Anamaria Hâncu (co-fondator Let’s do it, România) despre cum poți să reușești atunci când toți îți spun că este imposibil.👉 Anamaria este unul dintre oamenii care arată că se poate. Atunci când crezi cu adevărat în ceea ce-ți propui, ajungi mai ușor să-i convingi și pe alții să te urmeze și să generezi cu adevărat o schimbare de durată.

Cicloturism in Romania

Mircea Crisbasanu in dialog cu colegul nostru Ioan Dumitrascu despre Cicloturism in Romania.

Continuous recruitment


    doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

    Think ahead!


      doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


      doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


      doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size

      Vrei să știi cum îți vom utiliza datele cu caracter personal? Click aici pentru mai multe detalii.

      Think ahead! Practice at Filip & Company!


        doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


        doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


        doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size

        Vrei să știi cum îți vom utiliza datele cu caracter personal? Click aici pentru mai multe detalii.

        Legal Assistant


          doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

          Webinars


            doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

            Energy Lawyer


              doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

              Corporate, M&A and Capital markets


                doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

                Competition lawyer


                  doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

                  Commercial lawyer


                    doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

                    Continuous recruitment


                      doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

                      Think ahead! Practice at Filip & Company!


                        doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


                        doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


                        doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size

                        Vrei să știi cum îți vom utiliza datele cu caracter personal? Click aici pentru mai multe detalii.

                        Webinars