Modificari ale codului muncii – impact asupra afacerilor

Data: 11 martie 2011

Guvernul a inaintat in Parlament 107 de modificari la prezentul Cod al Muncii. Opozitia a depus o motiune de cenzura impotriva proiectului de lege, pentru care urmeaza sa se voteze pe data de 16 martie. Daca motiunea trece, Guvernul va cadea.  Daca  motiunea  este  respinsa,  legea  va  fi,  cel  mai  probabil,  supusa  controlului  de  constitutionalitate  exercitat  de Curtea Constitutionala si apoi trimisa presedintelui pentru promulgare. In momentul de fata se preconizeaza respingerea motiunii,  singurul  factor  necunoscut  fiind  presiunea  strazii,  avand  in  vedere  ca  sindicatele  au  organizat  mai  multe manifestatii impotriva proiectului de lege.

In continuare, urmeaza un Sumar referitor la schimbarile care se asteapta sa fie cele mai relevante in practica, urmand ca apoi sa detaliem cele mai importante dintre modificari.

Schimbarile propuse cu cel mai mare impact asupra mediului de afaceri:

 • Optiuni marite de reactie la cresterea sau scaderea activitatii: i) timpul total de munca pe saptamana poate sa creasca peste 48 de ore atat timp cat aceasta durata este mentinuta ca o medie pe o perioada de referinta de 4 luni; perioada de referinta poate fi marita prin intermediul contractelor colective de munca (CCM) la 6 luni sau chiar la 12 luni in anumite conditii; ii) contractele individuale de munca (CIM) pot fi suspendate cu reducerea salariului de baza la 75% in cazul reducerii activitatii, nu doar atunci cand activitatea se intrerupe temporar, asa cum se intampla in prezent; iii) program de lucru de 4 zile pe saptamana pentru o perioada care sa nu depaseasca 30 de zile; iv) pot fi acordate zile libere platite care sa se compenseze cu orele suplimentare lucrate in urmatoarele 12 luni; (v) nu mai este necesar acordul sindicatelor pentru aprobarea normelor de munca; asupra acestui aspect este necesara corelarea cu CCM National care inca mai prevede necesitatea acordului sindicatelor;
 • CCM-urile semnate dupa intrarea in vigoare a schimbarilor (estimata dupa 20 aprilie) nu pot dura mai mult de 31 Se asteapta ca durata termenului unui CCM dupa aceasta data sa fie stabilita de noul Cod de Dialog Social (programat pentru aceasta vara). Un lucru este sigur: CCM-urile nu pot disparea, avand in vedere ca sunt reglementate de Constitutie si de dreptul european. Pentru mai multe comentarii in legatura cu aceasta problema aveti in vedere sectiunea de mai jos;
 • Contractele pe perioada determinata si munca prin agentii de munca temporara vor fi mai flexibile, permitand perioade mai lungi ( de 36 de luni sau chiar mai lungi in anumite conditii) si oferte financiare mai bune din partea agentilor de munca;
 • Perioada de proba creste de la 30 la 90 de zile pentru functiile de executie si de la 90 la 120 de zile pentru cele de conducere;
 • Daca este necesara o clauza de mobilitate, angajatorii vor trebui sa precizeze in mod expres care este plata pentru aceasta (in prezent majoritatea o includ in salariul de baza);
 • Mai multa libertate in structurarea contractelor de formare profesionala (in prezent, un angajat care a urmat un curs de 60 de zile care ii ocupa mai mult de 25 % din programul de munca zilnic trebuie sa returneze banii daca paraseste unitatea in mai putin de 3 ani de la absolvire);
 • Continutul CIM-urilor si obligatiile de raportare devin mai stufoase pentru angajatori, in plus cresc si amenzile;
 • In concedierile colective se pare ca selectia se va baza pe performanta ; totusi reglementarea este neclara;
 • Sporul pentru munca de noapte este majorat la 25% si protectia liderilor de sindicat este micsorata. Totusi, in realitate nu exista nicio schimbare in privinta acestor doua chestiuni date fiind prevederile din alte legi si din CCM National.

REGIMUL CONTRACTELOR COLECTIVE DE MUNCA……………………………… 2

TIMPUL DE MUNCA SI NORMAREA MUNCII…………………………………………. 2

POSIBILITATI DE REACTIE LA SCADEREA ACTIVITATII ECONOMICE…. 3

CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA………………………………………………… 4

CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA PE PERIOADA DETERMINATA.. 5

CONTRACT DE MUNCA PRIN AGENTUL DE MUNCA TEMPORARA……….. 5

DELEGAREA………………………………………………………………………………………….. 6

PERIOADA DE PROBA…………………………………………………………………………… 6

PROTECTIA LIDERILOR SINDICALI………………………………………………………. 6

FORMAREA PROFESIONALA…………………………………………………………………. 6

CLAUZA DE MOBILITATE SI EVIDENTA MUNCII…………………………………… 7

 

 

NOUTATI COMENTARII
REGIMUL CONTRACTELOR COLECTIVE DE MUNCA
Se  propune  abrogarea  tuturor  articolelor  care  vorbesc  despre regimul  contractelor  colective  de  munca  («CCM«)  facandu-se referire  la  o  lege  speciala  care  va  reglementa  aceste  aspecte.  Se precizeaza ca de la data intrării în vigoare a prezentei legi pot fi negociate,  la  orice  nivel,  contracte  colective  de  muncă  şi  actele adiţionale  pentru termene  ce  nu depăşesc data de  31 decembrie 2011.  Dupa  aceasta  data,  CCM-urile  vor  putea  fi  incheiate  pe perioade prevazute in legea speciala.

Contractele colective de muncă în vigoare la data intrării în vigoare a prezentei legi îşi produc efectele până la data expirării termenului pentru care au fost încheiate.

Articol modificat: 236(2), 237, 238 – 247 se abrogă.

Contextul modificarii este intentia Guvernului de a grupa intreaga legislatie in domeniul contractelor colective intr-un Cod de Dialog Social.

Marea modificare asteptata de la acest Cod de Dialog Social este inasprirea conditiilor pe care sindicatele si patronatele trebuie sa le indeplineasca pentru a fi reprezentative.

Probabil  ca  prin  limitarea  duratei  CCM-urilor  ce  se  vor incheia in acest an, Guvernul s-a gandit sa reprime dorinta sau necesitatea companiilor sau a ramurilor de a negocia si incheia  CCM-uri  pana  la  31 decembrie 2011, caci  ce  rost ar avea un CCM incheiat pe numai cateva luni?

Problema    principala    este    insa    ca    aceasta    decizie    de oportunitate  nu  ar  trebui  sa  fie  in  puterea  Guvernului,  ci  a partenerilor sociali, cei care isi cunosc mai bine interesele. A doua    problema    ar    fi    art.    41(5)    din    Constitutie    care garanteaza dreptul la negocieri colective. Restrictia de timp propusa   de   Guvern   ar   putea   deci   sa   fie   considerata neconstitutionala.

TIMPUL DE MUNCA SI NORMAREA MUNCII
Perioada de referinta in functie de care se evalueaza depasirea timpului legal de munca (48 ore pe saptamana) a fost crescuta de la 3 luni la 4 luni.

Prin   CCM-uri   la   orice   nivel   se   poate   prelungi   perioada   de referinta pana la 12 luni.

Articol modificat: 111

Modificarea  utila  din  pdv  al  angajatorilor  este  posibilitatea de a creste perioada de referinta la 12 luni prin negocieri la nivel  de   unitate,  posibilitate  care  actualmente  nu  exista decat  pentru  societatile  care  se  afla  intr-una  din  ramurile prevazute in Anexa 6 la CCM National.
NOUTATI COMENTARII
Termenul in care se pot compensa orelor suplimentare cu ore libere platite creste de la 30 de zile la 60 de zile.

În    perioadele    de    reducere    a    activităţii    angajatorul    are posibilitatea   de   a   acorda   zile   libere   plătite   din   care   pot   fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate în următoarele 12 luni.

Articol modificat: 119

Modificarea este salutara deoarece in practica oricum nu se respecta termenul actual de 30 de zile, fiind acordate recuperari si mai tarziu.
Proiectul   introduce  o   majorare   a   sporului   pentru  munca  de noapte:  25%  în  comparatie  cu  15%  cat  este   acum  in  Codul Muncii.

Articol modificat: 123

Este  de  asteptat  ca  aceasta  modificare  va  duce  la  solicitari sindicale  de  a  majora  valoarea  sporului  din  CCM  National (de la 25% cat este acum) cu proxima ocazie.
Proiectul înlătură acordul sindicatului în stabilirea normelor de muncă. Angajatorul are doar obligatia de a consulta sindicatele sau reprezentantii salariatilor în elaborarea normelor de muncă atunci cand nu exista normative in vigoare.

Articolul modificat: 129

Este   o   revenire   la   normalitate,   normarea   muncii   fiind atributul  traditional  si  necesar  al  angajatorului.  Ramane insa   problema   ca   actualul   CCM   National   inca   prevede acordul sindicatelor. Daca se aproba Proiectul, se poate insa interpreta    ca    aceasta    prevedere    legala    mai    favorabila prevaleaza  fata  de  CCM  National  in  temeiul  art  8(2)  din CCM    National    –    daca    intervin    prevederi    legale    mai favorabile, acestea fac parte de drept din contract.
Durata concediului de odihnă se va stabili prin contractul individual de muncă («CIM«) cu respectarea legii si a CCM aplicabile. In reglementarea actuala se prevede ca durata este stabilită prin CCM aplicabil si se mentioneaza in contractual individual de muncă.

Articol modificat: 140(2)

Probabil ca s-a dorit acoperirea situatiei in care nu exista CCM la nivel de unitate care sa stabileasca concediul.

Totusi, credem ca propunerea nu este benefica deoarece regimul concediilor este in genere o chestiune negociata la nivel colectiv, asa cum se recunoaste in reglementarea actuala. Ar fi de evitat deci situatia in care un angajat refuza sa accepte regimul negociat in CCM din cauza ca nu este concordant cu CIM-ul sau.

In practica se pot gasi insa solutii contractuale a.i. negocierea acestui aspect sa ramana la nivel colectiv acolo unde se doreste acest lucru.

Fractiunea   minima   de   concediu   de   odihnă   este   de   10   zile lucrătoare spre deosebire de reglementarea actuală unde este de 15 zile lucrătoare.

Articol modificat: 143(5)

Reglementare utila  pt. ca oricum in practica erau  frecvente situatiile in care fractiunile de concediu erau mai mici de 15 zile lucratoare.
POSIBILITATI DE REACTIE LA SCADEREA ACTIVITATII ECONOMICE
Proiectul prevede posibilitatea angajatorului de a reduce în anumite conditii programul de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână cu reducere corespunzătoare a salariului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitătii sau a reprezentantilor angajatilor, după caz.

Articol modificat: 52

Modificarea este benefica angajatorilor. Interpretarea corecta a textului ni se pare a fi ca angajatorul poate reduce programul si mai mult de 4 zile/saptamana daca obtine acordul sindicatului.
Proiectul  precizeaza  ca  angajatorul  poate  suspenda  activitatea

temporar si in cazul reducerii activitatii, nu doar atunci cand se

Prevedere  benefica  angajatorilor  si  in  acord  cu realitatea.

Totusi,   ramane   necesitatea   de   a   justifica   si,   daca este

NOUTATI COMENTARII
activitatea se intrerupe temporar.

 

Articol modificat: 52 (1,d), 53.

necesar, dovedi in instanta existenta reducerii activitatii si faptul ca aceasta masura a fost efectiva.
CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA
I.            Formalităti suplimentare
Forma scrisă devine conditie de valabilitate a contractului individual de muncă.

Primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea de CIM este contraventie. Primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara incheierea de CIM este infractiune.

Articol modificat: 16, 276, 280

Aceasta este o modificare cu puternic potential de interpretare si neclaritati.

Intelegem ca primirea la munca fara CIM sau incheierea altor contracte asemanatoare nu va mai conduce la riscul de recalificare a relatiei dintre parti drept CIM.

Aceste fapte vor fi contraventii sau infractiuni in functie de numarul persoanelor descoperite in aceste situatii.

CIM va contine criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.

Articol modificat: 40

Nu intelegem de ce s-a dorit introducerea acestor criterii in CIM in conditiile in care angajatorul oricum avea posibilitatea sa stabileasca aceste criterii prin Regulamentul intern sau alte documente interne.

Introducerea lor in CIM va insemna ca angajatorul va trebui sa obtina acordul angajatului ori de cate ori va dori modificari, ceea ce nu este uzual.

II.         Suspendarea termenelor daca se suspenda CIM
In cazul suspendarii CIM se suspenda toate termenelor relative la încheierea, modificarea, executarea sau încetarea CIM pe durata existentei unei cauze de suspendare.

Articol modificat: 49

Modificarea ar fi salutara deoarece reglementeaza expres o situatie care genereaza actualmente confuzii, desi si interpretarea corecta a prevederilor actuale este aceeasi – in cazul suspendarii CIM se suspenda termenele legate de CIM, de ex. termenul in care se poate realiza cercetarea disciplinara.
III.         Concedierea colectivă
Salariatii vizati de concedierea colectiva vor fi departajati mai intai prin evaluarea realizării obiectivelor de performanţă si numai dupa aceea se vor aplica criteriile de selectie din CCM aplicabil.

Articol modificat: 69

Modificarea este pozitiva atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. In mod normal protectia sociala in cazul unor concedieri se realizeaza prin salarii compensatorii si asigurari de somaj, nu prin obligarea angajatorului de a pastra la munca salariatii care au copii sau mai putin de 3 ani pana la pensionare. Trebuie favorizate productivitatea si eficienta care vor produce fonduri si pentru o protectie sociala adecvata.
Termenul de 9 luni in care angajatorii au obligatia de a angaja cu prioritate fostii angajati in cazul in care se reinfiinteaza posturi similare a fost limitat la 45 de zile. Angajatorul este obligat sa informeze in scris fostii salariati despre reinfiintarea posturilor si acestia pot opta pentru reangajare in 5 zile calendaristice de la data comunicarii angajatorului.

Articol modificat: 72

Masura este normala data fiind rapiditatea cu care se modifica realitatea economica. Reinfiintarea posturilor dupa 45 de zile nu ar mai trebui sa fie considerata prin ea insasi o dovada suficienta a faptului ca disponibilizarea nu a fost efectiva.
NOUTATI COMENTARII
CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA PE PERIOADA DETERMINATA
Perioada pe care se incheie un CIM pe perioada determinate este crescuta de la 24 de luni la 36 de luni.

Cazurile in care se poate incheia CIM pe perioada determinata au fost extinse.

Subzista limitarea la maxim 3 contracte succesive. Contractele pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract pe perioada determinata sunt considerate succesive.

Textul propus înlătură obligativitatea angajatorului de a proceda la angajarea unui salariat pe perioadă nedeterminată la expirarea perioadei maxime a unui astfel de contract sau la încetarea celui de al treilea contract succesiv pe perioadă determinată.

Articol modificat: 80, 81(b) si (e), 82(1), 84

Practic se poate incheia un astfel de contract ori de cate ori se pot identifica sarcini carora le este atribuita o durata determinata.

Citind textul propus, s-ar putea ajunge la interepretarea ca, atat timp cat intre contracte trec mai mult de 3 luni, se pot incheia oricate CIM pe perioada determinata, singura conditie fiind ca fiecare sa nu depaseasca 36 de luni.

Totusi,  credem  ca  o  asemenea  abordare  risca  sa  exceada spiritul    legii    care    pastreaza    contractul    pe    perioada determinata  ca  o  exceptie.  Pot  fi  gasite  de  aceea  cel  putin alte  2  interpretari:  fie  ca  i)  oricate  contracte  s-ar  incheia intre aceleasi parti, ele nu trebuie sa depaseasca 36 de luni,

ii) fie ca nu pot fi mai mult de 3 contracte de acest fel intre aceleasi parti.

Daca Proiectul va deveni lege, ramane in sarcina jurisprudentei si a practicii a lamuri acest aspect.

CONTRACT DE MUNCA PRIN AGENTUL DE MUNCA TEMPORARA
Textul nu mai limitează situatiile în care angajatorul va putea apela la salariatul temporar prin intermediul agentului de muncă temporară.

Articol modificat: 88

Angajatorul va avea astfel permanent optiunea între un salariat temporar si un salariat încadrat în baza unui contract de muncă pe perioadă determinată.
Durata  misiunii  de  muncă  temporară  se  stabileşte  pentru  un termen care nu poate fi mai mare de 24 luni si poate fi prelungita pana la 36 de luni fata de 18 luni cat este in prezent.

Articol modificat: 89

Agentul de muncă temporară poate încheia cu salariatul temporar un contract de muncă pe durată nedeterminată situaţie în care în perioada dintre două misiuni salariatul temporar se află la dispoziţia agentului de muncă temporară.

Articol modificat: 94 (2)-(4)

Se elimină interdictia stabilirii pentru salariatul temporar a unui salariu mai mic decât cel primit de către unul din salariatii utilizatorului, care prestează aceeasi muncă sau una similară cu cea salariatului temporar.

Articol modificat: 95(2)

Aceasta prevedere adaugata faptului ca utilizatorul poate oricand renunta la angajatul temporar confera acestui tip de munca avantaje reale pentru anumiti angajatori. Interdictia anterioara facea ca de multe ori acest tip de contract sa fie prea scump pentru angajator comparativ cu varianta angajarii directe a salariatilor pe perioada determinata. Totusi, trebuie pastrat un tratament echitabil intre salariatii temporari si cei permanenti in virtutea principiilor de nediscriminare cum ar fi la munca egala, plata egala.
Agenţii de muncă temporară nu percep nici o taxă salariaţilor temporari    în    schimbul    demersurilor    în    vederea recrutării

acestora de către  utilizator sau  pentru încheierea  unui  contract

Măsura este utila pentru protectia salariatilor temporari.
NOUTATI COMENTARII
de muncă temporară.

 

Articol modificat: 1001 (nou introdus)

DELEGAREA
Se precizeaza ca delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni.

Articol modificat: 44 (1)

In actuala reglementare se intelegea ca pot fi mai multe perioade de delegare de 60 de zile pe parcursul unui an.
PERIOADA DE PROBA
Perioada  de  probă  creste  la  cel  mult  90  de  zile  calendaristice pentru funcţiile de execuţie (acum este de 30 zile) şi la cel mult 120  de  zile  calendaristice  pentru  funcţiile  de  conducere  (acum este 90 de zile).

Se precizeaza ca notificarea de incetare a CIM in timpul perioadei de proba nu trebuie sa fie motivata.

Articol modificat: 31

Modificarea este benefica deoarece in realitate nu se poate testa un angajat decat in perioade mai lungi de timp.
Textul înlătură sanctionarea angajatorului care nu a informat salariatul cu privire la perioada de probă cu decăderea din dreptul de a mai verifica aptitudinile salariatului prin  intermediul periodei de probă. Totusi, fata de faptul ca se precizeaza in continuare ca perioada de proba se stabileste la incheierea CIM, lipsa unei astfel de prevederi din CIM duce la aceeasi concluzie, a inexistentei unei perioade de proba.
Interdictia de a nu angaja mai mult de 3 persoane in perioada de proba pe acelasi post este inlocuita cu o interdictie de timp: nu se pot  face  angajări  succesive  de  probă  a  mai  multor  persoane pentru acelaşi post pentru mai mult de 12 luni.

Articol modificat: 33

PROTECTIA LIDERILOR SINDICALI
Se  inlatura  interdictia  concedierii  liderilor  sindicali  alesi  pentru motive care nu tin de persoana lor pe durata mandatului si 2 ani dupa  aceea.  Ramane  in  continuare  o  interdictie  de  concediere pentru  motive  ce  ţin  de  îndeplinirea  mandatului  pe  care  l-au primit de la salariaţii din unitate.

Articol modificat: 223(2)

Totusi, ramane art 60(h) care nu permite concedierea pe perioada mandatului intr-un organism sindical.

Mai   mult,   in   măsura   în   care   Proiectul   nu   abroga   si dispozitiile    contrare    din    curpinsul    Legii    sindicatelor 54/2003,   interdictia   va   continua   sa   se   aplice   in   forma actuala.

Numărul  de  ore  în  cadrul  programului  normal  de  lucru  pentru reprezentanţii    salariaţilor    destinat    în    vederea    îndeplinirii mandatului   pe   care   l-au   primit   se   stabileşte   prin   contractul colectiv  de  muncă  aplicabil  sau  în  lipsa  acestuia  prin  negociere directă  cu  conducerea  unităţii.  Textul  actual  prevede  un  numar minim de 20 ore/luna.

Articolul modificat: 228

FORMAREA PROFESIONALA
Se simplifica reglementarea formarii profesionale din punctul de vedere  al  costurilor  –  pe  perioada  participării  la  cursurile sau

stagiile de formare profesională salariatul va beneficia de toate

Solutia va da partilor mai multa flexibilitate in a aprecia costurile   generate   de   stagiul   salariatului,   precum   si   a

posibilitătilor  de  acoperire  a  acestora  prin  obligatia  de  a

NOUTATI COMENTARII
drepturile  salariale  deţinute,  fara  a  se  mai  face  distinctii  in  ce constau  aceste  drepturi  si  fara  a  se  tine  cont  de  durata  cat angajatul  lipseste  de la  munca (mai mult sau mai putin de  25% asa cum este textul actual).

Durata de-a lungul careia angajatii nu pot pleca de la angajator se va stabili de comun acord, nemaifiind prevazuta durata minima a cursului de 60 de zile si durata minima a obligatiei salariatului de a nu parasi unitatea de 3 ani.

Articole modificate: 194 si 195

ramane in slujba angajatorului un anumit interval de timp dupa stagiu.
CLAUZA DE MOBILITATE SI EVIDENTA MUNCII
Proiectul adauga obligatia expresa de a preciza expres in CIM care este plata clauzei de mobilitate.

Lipsa evidentei orelor de munca si a certificatului medical la angajare reprezinta contraventii amendate cu pana la 3000 lei.

Se elimina astfel practica de a prevedea fictiv in CIM ca sporul de mobilitate este inclus in salariul de baza. Aceasta prevedere ar trebui sa conduca la diminuarea salariului de baza si adaugarea unui spor de mobilitate astfel incat remuneratia totala sa fie aceeasi sau la cresterea remuneratiei totale prin adaugarea unei contraprestatii speciale pentru mobilitate.

 

 

Nota: Acest document nu reprezinta asistenta juridica, ci o informare despre aspecte de interes imediat. Nu ne asumam nicio raspundere pentru deciziile luate pe baza acestui material sau pentru modul in care va fi folosit.

In cazul unor intrebari, va rugam sa va adresati catre PeliFilip la adresele de e-mail ioan.dumitrascu@pelifilip.com sau adrian.rusu@pelifilip.com

Share this

Continuous recruitment


  doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

  Think ahead!


   doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


   doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


   doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size

   Vrei să știi cum îți vom utiliza datele cu caracter personal? Click aici pentru mai multe detalii.

   Think ahead! Practice at Filip & Company!


    doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


    doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


    doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size

    Vrei să știi cum îți vom utiliza datele cu caracter personal? Click aici pentru mai multe detalii.

    Legal Assistant


     doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

     Webinars


      doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

      Energy Lawyer


       doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

       Corporate, M&A and Capital markets


        doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

        Competition lawyer


         doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

         Commercial lawyer


          doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

          Continuous recruitment


           doc,docx,pdf,odc file types with 4mb maximum size

           Think ahead! Practice at Filip & Company!


            doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


            doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size


            doc,docx,pdf,odc file types with 6mb maximum size

            Vrei să știi cum îți vom utiliza datele cu caracter personal? Click aici pentru mai multe detalii.

            Webinars